DELA

Strålande publiksuccé på landskampstravet

TRAV Bra hästar och bra kuskar. God mat, strålande sol och spännande spelmöjligheter. Landskampstravet bjöd på allt man kunde önska och publiksuccén var ett faktum.
Landskampstravet bjöd på härligt trav. Högre prissummor hade lockat dit många bra kuskar och konkurrensen var hård. Det dröjde dock inte länge innan publiken fick se en hemmaseger. Redan i det första loppet segrade King Lucas med den unga och lovande hemmakusken Jeanette Karlsson i sulkyn på tiden 1.18,3.
– Han tog ledningen direkt och sedan var det bara att hålla den. Han gjorde det enkelt för mig, säger Karlsson.
Var det en väntad seger?
– Det skulle jag nog säga. Jag har haft honom hemma hos mig och han har känts jättefin, så jag trodde nog vi skulle vinna, berättar Karlsson.


Kvinnlig start
I början av landskampstravet så stod det enbart kvinnor i vinnarcirkeln. Efter Karlssons inledande seger så vann Johanna Hedlund med hästen Moule det andra loppet. I det tredje loppet segrade Anna-Karin Rundqvist med hästen Checkdigit S.C. Det fjärde loppet bjöd på ännu en kvinnlig segrare, och ännu en åländsk seger. Barbro Carlsson med hästen Erica Heel tog ledningen direkt och höll den ända in i mål och slutade på tiden 1,17,1.
– Hon var jättefin ända från start och tog ledningen, jag behövde bara hålla i den sen, säger Carlsson.

Läs mer om travfesten i dagens Nya Åland.

kenneth.vickstrom@nyan.ax

tfn 23 444

Foto: Joakim Holmström