DELA

Storvinst för IFK

FOTBOLL. Det blev en målrik afton på Wiklöf Holding Arena när hemmapubliken fick se IFK vinna med 4 mål mot ett. Diego Assis stod för ett stiligt hattrick.
– Alla matcher är viktiga men nu visade IFK god energi och en bra laganda, säger tremålsskytten.
IFK Mariehamn mötte FC Honka på bortaplan förra söndagen. Då blev det bara en poäng med hem efter att Honka kvitterat i slutet av matchen. Ikväll fanns det bara plats för en vinnare när IFK tågade på mot tre nya poäng. Den mesta målgöraren i matchen Diego Assis gjorde ett hattrick i andra halvlek.
– Det är en bra match för hela laget. För mig själv är det en fantastisk match. Det är alltid viktigt för mig att göra mitt bästa och jag vill alltid göra mål. Men alla i laget kämpade och vinsten är allas förtjänst, säger Assis.
Tränaren Pekka Lyyski var självklart nöjd över matchen, resultat- och spelmässigt.
– Jag tycker att IFK spelar väldigt kontrollerat och borde ha gjort flera mål i första halvlek. Jag tycker att vi gjorde fina mål, det är nästan en större vinst. Jag är väldigt glad för killarnas skull, säger Pekka Lyyski.
Luis Solignac jagade ett mål matchen igenom. i 77:e minuten fick han sätta bollen i nät bakom Honkas målvakt. 4–0 hade kunnat bli slutresultatet om inte Honka lyckats reducera i 82:a minuten.
– Det var oturligt att vi släppte in ett mål bakåt, säger Kristian Kojola som gjorde comeback i IFK-tröjan.