DELA

TRAVINDIANENS KRÖNIKA: ”Största travloppet någonsin”

TRAV. Sommaren lider mot sitt slut och jag har knappt hunnit inta hängmattan denna sommar. Funderar litegrann på att ta hängmattan med mig till travbanan i Norrböle på söndag. Det riktigt rycker i kroppen när det vankas nordiska mästerskap för kallblod på Åland. Ett topplopp med Vitter och Månprinsen. Detta är utan tvivel det största travloppet som körts på Åland!

Jag tror Vitter blir svårslagen och vinner men det lär nog bli rejäl körning när det är fina prispengar i potten och då kanske Månprinsen bara blåser ner fältet.

Tävlingarna på söndag bjuder även på comeback av åländska topphästen Jeppas Maxi. Fine Unreturned Love går ut igen i V4-spelet och Jeppas Orakel som ståtar med tre ettor i raden stöter på min V5-spik.

Så ut till travbanan med er på söndag, jag ska dit och ligga i hängmattan.

V75-finaler på lördag

Men före tävlingarna på Åland är det V75-finalerna och Åby stora pris på lördag. Och nu jäklar har vi en ny jomalahäst på startlinjen. Bröderna Högmans Crosby startar i V75-2, klass II-finalerna, självklart streckar jag honom.

Nu ska vi spela hem pengar till hösten så vi kan byta ut den åländska hängmattan till en solstol vid medelhavet.

Indianens travrövare i helgen:

V75 – Åby

V75-4: 8. Please Mr Please.

– Sämsta spåret, två fina hästar i 2 och 3 men jag kan inte släppa detta drag. Gick galet bra efter galopp senast. Låt favoriterna köra slut på varandra så tar Veijo Heiskanen det här.

V75-6: 3. Stay Alert.

– Nu har jag jagat klart. Hela sommaren har jag väntat på att han skall vinna. Nu skrattar jag hela vägen till banken. Äntligen bra startspår och ni såg väl spurten sist. Chansspikas.

V75-7: 2. Reckless.

– Form slår klass? Visst Sauveur är en riktigt bra häst som jag imponeras av. Men här finns det flera hästar med bra form. Begriper inte hur Björn Goop och Reckless blir så lite spelad och hur kul är det inte att ha mååånga hästar i sista avdelningen.

V5 – Mariehamn

V5-3: 4. Selene Lune.

Harri Koivunen skickar hästar till Åland. Olli Koivunen kör Selene Lune igen, vann senast på finska V75 under Kungstravet. Bör vinna detta lopp bak och fram även om distansen kanske är lite väl kort. Jag spikar.

V5-4: 6. Idol Tooma.

Emil Magnusson sitter upp bakom min stora skräll. Idolen har varit ut i tuffa lopp på Solvalla. Här har vi möjlighet att fylla på spelkassan.

 

Travindianens systemförslag för V75 och V5 läser ni i lördagens E-nyan!