Storseger i seriefinalen

Inför storpublik hemma i Islandia körde IFK Mariehamn över toppkonkurrenten Segeltorp och det var aldrig någon tvekan om var segern skulle hamna.
– Vi var det klart bättre laget och vinner helt rättvist, sa Oliver Mattson, en av många segerorganisatörer i ett mycket bra hemmalag.
Två lag med toppambitioner möttes för andra gången på en vecka när IFK Mariehamn tog emot Segeltorps IF i division III östras fortsättningsserie. Det första mötet i Stockholm förra helgen vann Segeltorp efter förlängning (3–2).
Ett hemmalag fullt av revanschlust trampade gasen i botten direkt och att det stod 0–0 efter den första perioden ska gästerna tacka sin duktiga målvakt Marcus Norén för. Den andra perioden hade knappt hunnit börja innan hemmalaget rättvist kunde ta ledningen. På en retur efter skott från Alexander Grundström kunde Robin Englund raka in pucken. Strax efter kom även 2–0 när Oliver Mattsson hittade en fri Dominic Ingström som hittade nätet med ett direktskott. En spelmässigt något jämnare period fick se IFK gå ifrån till en tremålsledning. Niclas Hero fick två chanser framför mål och satte 3–0 innan Segeltorp kunde reducera.
Efter målet följde Segeltorps bästa period under matchen och gästerna hade bud på ytterligare mål. Men i spel i numerärt överläge och i periodens sista minut kunde Otto Silfver sätta psykologiskt viktiga 4–1.
I den tredje perioden kunde IFK gå ifrån till en klar 7–1-seger.