Storseger för ÅU mot KMF

FOTBOLL. Åland United avfärdade enkelt KMF på hemmaplan i lördags när laget vann med 6–1 (3–1). Emma Whitter gjorde tre mål, Adelina Engman två och Felicia Schroeder ett.
– Det var stundtals riktigt bra spel av oss men jag ser gärna att vi håller den kvalitén i 90 minuter, säger lagets tränare Steve Beeks.
Redan efter sju minuter ledde Åland United med 2–0 efter varsitt mål av anfallarna Emma Whitter och Adelina Engman. 20 minuter in i första halvlek var matchen punkterad när Engman gjorde sitt andra mål för dagen.
KMF tilläts göra ett reduceringsmål genom Nelli Berg på nick innan paus.
I andra halvlek försökte ÅU spela bollen längs marken efter att ha slagit väldigt mycket långt i första. Målen trillade även in i andra akten och Whitter gjorde 4–1 redan efter en minut. Inbytte Felicia Schroeder satte 5–1 efter en försvarsmiss av KMF och Whitter fullbordade sitt hat-trick med fyra minuter kvar när hon, helt ren med motståndarmålvakten, rundade denne och rullade in slutställningen 6–1.
Enkel seger för Åland United som ligger kvar på fjärde plats i tabellen med tio poäng.