DELA
Foto: Joakim Holmström

Stadig hemmavinst för ÅU

FOTBOLL. Åland Uniteds hemmamatch mot tabelljumbon IK Myran bjöd på flera farliga målchanser. Åland United stod för de flesta av de farliga målchanserna. Erin Yenney fick även spela sin första match på sin nya hemmaplan.
Åland United tog tidigt grepp om matchen i lördagens hemmamatch mot IK Myran. Man hade bra kontroll över matchen och man släppte bara till någon enstaka chans mot sitt eget mål.

Ett viktigt mål av Isabella Mattsson i den 73:e matchminuten gjorde så att Åland United kunde säkra tre viktiga poäng på hemmaplan.

Klara för slutspel

Lördagens 1–0 vinst mot IK Myran innebär nu att Åland United har säkrat en slutspelsplats trots att det är en match kvar att spela borta mot Ilves.

Det skiljer nu fem poäng till TPS, som är det lag som ligger högst upp under slutspelsstrecket, vilket gör det omöjligt för Åland United att missa slutspel. Matchen mot Ilves blir ändå viktig med tanke på att man såklart vill hamna så högt upp i tabellen som möjligt.

Hemmadebut för Yenney

Åland Uniteds nyförvärv Erin Yenney fick spela från start mot IK Myran i lördagens hemmamatch. Erin Yenney var nöjd med matchen.

– Jag tycker vi spelade bättre i andra halvlek. Vi fick kontroll över matchen, vi skapade lite mer chanser och vi hade bättre passningsspel. Vår laganda var positiv under hela matchen och på det sättet kunde vi säkra vinsten och det är jag glad över, säger Erin Yenney.

Linus Hägglund