DELA

Spring in pengar till din favoritidrott

MOTION. På söndag är det åter dags för ivriga motionärer att bidra med sponsorsummor till idrottsverksamheten genom det traditionella Ärevarvet som arrangerats varje år sedan 1986.
(På bilden Ärevarvsveteranen Rita Mattsson med barnbarnet André Geelnard.)


Ärevarvet fyller i 21 år när den på söndag genomförs på Wiklöf Holding Arena. Deltagarna går eller springer under en timmes tid runt löparbanorna med start klockan 12.00. Det är inte fråga om någon vanlig tävling, det går lika bra att ta sig runt ett varv som 20 – allt beroende på dagsformen.
Arrangemanget är uppbyggt som så att deltagarna samlar på sig sponsorer genom företag eller privatpersoner som antingen ger en förutbestämd summa per genomfört varv eller en engångssumma, som sedan går till välgörenhet inom idrottsverksamheten.
– Ärevarvets alla deltagare och stödpersoner är viktiga. Många bäckar små bildar en stor å. Via denna kampanj stöder du det viktiga arbetet inom idrottsföreningarna på Åland, skriver arrangörerna i ett pressutskick.

Nytt rekord
I fjol slog veteranerna inom arrangemanget, Rita Mattsson och Hans Segersvärd, båda personligt rekord när de samlade in 12.065 euro respektive 11.043 euro. Duon är i en klass för sig och finns båda regelbundet med bland toppnoteringarna i hela Finland.
Totalt samlade de 21 deltagarna förra året in rekordstora 28.031 euro i det åländska Ärevarvet, vilket var drygt 10.000 euro mer än Ålands idrottsdistrikt från början hoppats på.
Den som är sugen på att delta, kan hämta listor från ÅID:s kansli på Neptuniegatan där mer information också finns att hämta. Tills dess lämnar arrangörerna följande uppmaning om varför man ska ställa upp:
– God inkomstkälla för din förening. Genom att delta i Ärevarvet kan du på ett enkelt sätt samla in pengar till föreningens verksamhet eller för något speciellt ändamål, till exempel för att finansiera deltagandet i öspelen.
– Inga kostnader för din förening, ÅID sköter all administration och marknadsföring. Det enda du behöver göra är att få sponsorer.
– Lätt att delta. ÅID arrangerar hela tillställningen i Idrottsparken WHA.
– Alla kan vara med och hjälpa föreningen. Du får gå eller springa i din egen takt, vilket gör att alla, knattar, motionärer, elitidrottare, ja alla överhuvudtaget kan vara med och hjälpa föreningen.
– Fina priser. Bland de som löper lottas det ut olika priser bland annat fleecejackor och t-skjortor.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax