DELA

Sponsorer sviker Salmén

GOLF. Anna-Karin Salmén har haft svårt att hitta sponsorer inför årets säsong.
Letandet fortsätter, men hittar hon inte fler kan det bli färre tävlingar än planerat i sommar.
Nästa vecka börjar tävlingssäsongen för Anna-Karin Salmén. Liksom Jenny Häggblom peggar hon upp på Visby golfklubb för att spela den första deltävlingen på Nordea Tour. Touren skulle egentligen ha startat i Dalsland redan på torsdag, men banan där är inte i skick så den deltävlingen har flyttats till augusti.
Inför säsongen har Salmén haft svårt att hitta sponsorer. Att hon bytt Europatouren mot svenska touren kan vara en anledning och dessutom har flera av hennes längre sponsoravtal gått ut inför säsongen 2010.
Kommer du ändå att kunna tävla så mycket som du vill i år?
– Inte som det ser ut i dagsläget men jag har inte slutat söka sponsorer än. Det visar sig senare hur det blir, säger Salmén.

Topplacering
Tanken är i alla fall att Salmén ska spela alla 13 deltävlingar på Nordea Tour.
– Min målsättning är att placera mig topp två för att få Europatourkortet.
Det är dock fortfarande oklart om man kan få kortet till Europatouren från den svenska touren.
– Om man inte kan få det så är det förstås inte lika inspirerande. Blir det så får jag rikta in mig mer på kvalet till Europatouren i höst, säger Salmén.
Första tävlingen för året hålls alltså på Gotland. Salmén har spelat på banan tidigare men inte sedan den byggts om. I övrigt har hon spelat på vissa av tourens banor.
– Favoriten är Aura Golf i Åbo. Den banan gillar jag jättemycket. Den har trevlig layout och är alltid välskött.

Mental träning
Förra året spelade Salmén för första gången på Europatouren. Den tävlingssäsongen blev sett till resultatet en besvikelse och det största problemet var den mentala biten. Inför årets säsong har Salmén därför tagit upp kontakten med mentala tränaren Christoph Treier igen.
– Han har hjälpt mig med olika varianter av övningar. Det är svårt att säga hur det kommer att gå innan man är igång, men jag hoppas det ska gå bättre än ifjol, säger Salmén.
Fysiskt säger hon att formen känns bra. Nu gäller det bara att träna vidare fram till premiären den 19 maj.
– Jag försöker hitta en trevlig känsla. Inför de första tävlingarna på säsongen är man alltid så inspirerad så det brukar gå bra, man behöver inte ladda så mycket extra.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax

tfn 528 462