DELA
Foto: Erkki Santamala

Span skriver på för 2017

FOTBOLL. Brian Span har kritat på ett nytt avtal med IFK Mariehamn.
– Brian är fysiskt stark och en hårt arbetande spelare, som med sitt spel bidrog mycket till årets fantastiska prestationer, säger IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

IFK Mariehamn har nu gjort klart med sin 13:e spelare inför kommande säsong. 24-årige Brian Span har skrivit på ett nytt kontrakt, som sträcker sig över 2017.
Yttermittfältaren/anfallaren Brian Span, född i New York, USA, kom till IFK inför 2015 och har hittills fått rikligt med speltid. Premiärsäsongen spelade han i samtliga 33 ligamatcher och noterade då sammanlagt 2 877 minuter. I år blev det 31 ligamatcher och 2 424 minuter på planen.
– Brian är fysiskt stark och en hårt arbetande spelare, som med sitt spel bidrog mycket till årets fantastiska prestationer. Han har under sina år successivt utvecklat sitt spel och vi tror att Brian har fortsatt potential att utvecklas. Inte minst offensivt känner Brian själv att han har förmågan och ambitionen att producera fler mål och målgivande passningar. Det känns bra att vi lyckats knyta honom till oss för inkommande säsong och med det fortsätta med kontinuitet i lagbygget så långt som möjligt, säger klubbdirektör Peter Mattsson i ett utsänt pressmeddelande.

IFK-spelare klara för 2017: Jani Lyyski, Kristian Kojola, Albin Granlund, Aleksei Kangaskolkka, Gabriel Petrovic, Anthony Dafaa, Johan Sundman, Bobbie Friberg da Cruz, Brian Span.
IFK-spelare klara för 2018: Joel Mattsson, Robin Sid, Marc Nordqvist, Philip Sparrdal Mantilla.