DELA

Sommarålänning vann Poker-SM

POKER. Varje år spenderar nykorade SM-segraren i poker, Carl-Johan Geijer, sin sommar i Finström Bjärström. I helgen deltar han i Paf Poker Challenge i Mariehamn.
– Det blir lite som hemmaplan, säger han.

Carl-Johan Geijer vann poker-SM i Texas Hold’em som avgjordes i Tallinn i helgen. Efter en tuff headsup i finalen mot Michaela Johansson, kunde han kvittera ut 900.000 kronor. Trots att Paf Poker Challenge arrangeras redan i helgen, finns han med på hotell Arkipelag.
– Normalt skulle det kännas alldeles för tätt inpå, men det är lite kul när det är på Åland säger han.
För Geijer är väl bekant med landskapet. Hans pappa är halvålänning varför Carl-Johan och hans familj spenderade varje sommar i Bjärström, Finström som barn – och de återkommer fortfarande årligen. Somliga kanske känner igen honom från besök vid restaurang Knorring där han sommarjobbat flera gånger.
– På det sättet är jag med i helgen av mer emotionella värden är rationella, säger han.

Ingen målsättning
Han har besökt Casino Paf tidigare, men aldrig deltagit i en turnering på Åland tidigare.
– När jag var i Tallinn hörde jag att Paf Poker Challenge var en rolig turnering av Ulrica Skönnemark. Och några andra proffs har också sagt att det är trevligt, så det ser jag jättemycket fram emot, säger han.
Prispotten är heller inte dålig, det går att vinna en rekordstor summa på 68.000 euro om man spelar sina kort rätt.
– Jag är alltid med för att vinna! Nej, men jag har ingen direkt målsättning, utan det är kul att se hur det går så här kort efter en stor turnering. Allt kan hända i poker, det handlar om kort och känsla.
Carl-Johan Geijer spelade mycket poker i slutet på 1990-talet, men tog efter det ett upphåll.
– Jag har bara haft det som hobby fram till för någon vecka sedan. Jag kvalade in till SM och det gick som det gick.

Svårt beslut
Vad som händer nu med kortspelskarriären vet han inte.
– Hela världen har vänts upp och ner! Jag har inte hunnit reflektera över hur det blir.
Kanske bli pokerproffs på heltid?
– Jag har ett jobb som jag älskar och trivs med, det gör beslutet svårare. Nu ska jag försöka hitta en kombination och spela några stora turneringar varvat med några mindre. Men det beslutet får mogna fram, det är inget man bestämmer efter två dagar.

Emotionell spelare
Bland dem som konkurrerar om prispengarna, finns flera kända pokerprofiler inbokade så som Ken Lennaárd och Ulrica ”Catwoman” Skönnemark. Dessutom kommer vinnarna från år 2005, Niklas Lundqvist, och år 2006, ålänningen Kristian Jansson, att finnas på plats. Vad kan de förvänta sig av Geijer?
– Jag är en emotionell spelare. Självklart räknar jag odds som alla andra, men jag stirrar mig inte blind på dem. Känner jag att jag har ett övertag, blir jag aggressiv, säger han och tillägger:
– Men jag ska inte avslöja för mycket. Självklart har jag tricks och knep, men dem behåller jag för mig själv.

MALIN TILLSTRÖM
malin.tillstrom@nyan.ax