DELA

Söderberg tog full pott

MOTOR. Maximala 21 poäng i grundomgången och dessutom seger i A-finalen. Mikael Söderberg drygade ut sin ledning i årets ÅM-serie i folkrace.

Helgens deltävling i Vessingsboda, den nästsista i årets ÅM-serie i folkrace, lockade 36 förare till start. En siffra som Ålands Folkrace ordförande Boris Williams var mycket nöjd med.
– Då fattas det ändå sju stycken. På tre år har vi nästan fördubblat antalet deltagare. Det är riktigt kul. Ju fler som kommer hit och tittar desto bättre. Om man är här och kollar på en tävling kan man bli sugen på att börja köra själv, säger han.
Mikael Söderberg hade problem med bilen i den senaste deltävlingen. Men i dag stämde allt.
Söderberg tog full pott i grundomgången och vann dessutom A-finalen (där inga poäng delas ut) efter en spännande kamp med Leif Ask. Därmed drygade Söderberg ut sin ledning i årets ÅM-serie.
Han leder nu totalen på 80 poäng. Tvåan Robin Nylund har hittills samlat ihop 73 poäng och trean Bo-Erik Söderlund har 71 poäng.
Av de sex deltävlingarna räknas de fem bästa resultaten, så mycket kan fortfarande hända. Den sista deltävlingen i ÅM-serien körs den 6 september.


Läs mer i Nya Åland på måndag!

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax