DELA

Småskadad Dolinsky – ÅU:s hopp

FOTBOLL. Skador på de offensiva mittfältarna och en hackande offensiv mot ett bottenlag senast.
Då hoppas Gary Williams få i gång Monica Dolinsky mot ligajumbon GBK.
– Hon kan få lära sig att spela med smärta, säger Åland United-tränaren.
Den blå maskin som är Åland United i säsongsinledningen 2013 tog i förra helgen sin sjätte seger på lika många matcher.
Men segersiffrorna skrevs till, i ÅU-sammanhang, futtiga 2–0 mot bottenlaget TPS – och till lördagens bortamatch mot jumbon GBK i Karleby hoppas tränaren Gary Williams få tillbaka den komponent som saknades i Eckeröhallen senast.
– Vi valde att vila Monica Dolinsky mot TPS eftersom vi kom från en tuff period med tre matcher på åtta dagar, och eftersom hon har känningar i sitt knä. Det kändes som ett bra tillfälle att låta henne sitta på bänken, men det var tydligt att vi saknade henne, säger Gary Williams och utvecklar:
– Med Monica på planen får vi en spelare som läser spelet väldigt bra och som är en offensiv länk som kan hitta passningar och ytor bakom motståndarnas backlinje. Hon är en stark karaktär som vill spela varje match, även om hon kan tvingas göra det med lite smärta.
Extra olyckligt för ÅU:s del är det faktum att även Maiju Ruotsalainen, som också är van vid den offensiva mittfältsrollen, går skadad efter att ha fått ett bakslag i rehabiliteringen av sin skadade häl.


Ruotsalainen tvingas vila
– Det är mest Maiju och Monica som har spelat i den släpande anfallsrollen och vi har inte haft mycket tid för att spela in nån annan där. Maiju kommer att tvingas vila i tre-fyra veckor, men jag hoppas Monica kan vara med mot GBK, säger Gary Williams som ligamatchen i morgon till trots redan måste snegla mot nästa veckas utmaningar som blir ÅU:s tuffaste test hittills på säsongen.
Då väntar regerande mästarna PK-35 på WHA i Finska cupens andra omgång på onsdag, och därefter topplaget Honka i ligan på söndag i Bengtsböle.

Läs mer i papperstidningen.
Oskar Magnusson