DELA
Foto: PRIVAT<07_Bildrubrik>JAKT Jenny Fellman (i svart dräkt #31) fick ge sig mot Nicolina Lindqvist i jaktstarten, men hade dagen dessförinnan stått som slutsegrare i sprinten på SM.

SM-succé för Jenny Fellman

RULLSKIDSKYTTE. Sverigeeliten i skidskytte samlades för SM-tävlingar i Torsby.

Då slog åländskan Jenny Fellman till med guld och silver i 18/19-klassen.

– Riktigt kul och något att ta med sig i vinter, säger hon.
Efter att tidigare mest tävlat i FM-sammanhang debuterade skidskytten Jenny Fellman (i svart dräkt på bilden) i de Svenska mästerskapen förra säsongen.

Det gav en sjätte- och en sjundeplats i sprint respektive jaktstart – på snö. I helgen var det dags för asfalt på SM i rullskidskytte i värmländska Torsby. Åländskan Fellman – som går vintersportgymnasiet i Jämtland och tävlar för Biathlon Östersund IF – fick en drömstart på SM då hon under lördagen tog hem sprintdistansen, drygt 25 sekunder före klubbkamraten Nicolina Lindqvist.

– Skyttet stämde bra, jag hade bara en bom i liggande och sköt fullt i stående. Och så hade jag bland de bästa åktiderna i min klass. Riktigt kul att få vinna ett SM. Det här är något att ta med sig in i säsongen, säger Jenny Fellman när Nyan når henne i Östersund dagen efter SM-succén.

I söndagens jaktstart gick Jenny Fellman ut först, närmast jagad av klubbkompisen Lindqvist.

”Glad för hennes skull”

Men i jaktstarten stämde inte Fellmans skytte alls, och med hela sju bom över de fyra skjutstationerna (totalt 20 skott) gick det inte att hålla undan för Nicolina Lindqvist som fick sin revansch efter silvret på sprinten.

Läs mer i tisdagens Nyan