DELA
Foto: Jonas EdsvikFJOLÅRSVINNARE Daniel Sederströms Roosters vann motionsseriens slutspel i fjol.

Slutspelsdags i motionsserien-skarp kritik från seriesegrarna

Motionsserien inleddes i slutet på oktober och rundas av på lördag med slutspelet i Islandia. Utan överlägsna seriesegraren. Det blir nämligen ett slutspel utan seriesegrarna HC Frysbox.

– På grund av djupa konflikter och strandade förhandlingar med tävlingsledningen måste Hc Frysbox tacka nej till sin givna plats i slutspelet. HC frysbox har andra åtaganden just denna helg och representerar hockey Åland på annan ort, skriver laget i en kommentar till Nya Åland.

HC Frysbox ersätts av laget HC Kylskåp, som till en liten del består av spelare från Frysbox.

-Vi vill påpeka att vi inte har något med detta lag att göra och att dom är helt fristående Hc Frysbox. Dock önskar vi alla medverkande lag en trevlig helg och en fin sommar, skriver HC Frysbox.

HC Kylskåp ställs mot IFK Juniors i den ena semifinalen medan tabelltvåan Svärtan tar sig an trean Roosters i den andra. I kvalet till division I möter division II-segraren Alandia Sharks ettans tabelljumbo Lemland. Semfinalerna drar i gång vid lunchtid i morgon och finalen spelas 19.00.

Grundseriens poängliga i division I vanns av HC Frysbox Philip Mattsson på 26 poäng (10+16) medan Daniel Sederström, Alandia Sharks, gjorde flest poäng i division II med sina 22 (17+5).
Anna Björkroos