DELA

Slutspelat för Paatelainens i IFK

FOTBOLL. Markus Paatelainen tvingas sluta spela fotboll på grund av sin knäskada. Brodern Mikko kan gå samma öde till mötes.
– Markus tvingas avluta sin aktiva fotbollskarriär. Mikko kanske kan fortsätta men risken är stor att hans knä inte håller för elitfotboll, säger IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson.
Bröderna Mikko och Markus Paatelainen skadade sig båda allvarligt på försäsongen. I veckan fick de båda dystra besked, så här skriver IFK Mariehamn i ett pressmeddelande.
”IFK Mariehamn och bröderna Mikko och Markus Paatelainen fick den här veckan ta emot ett mycket tråkigt medicinskt besked som innebär att det med all sannolikhet är slutspelat för bägge bröderna på fotbollsplanen. I Markus Paatelainens fall så är den medicinska slutsatsen att han tvingas avsluta sin aktiva fotbollskarriär på grund av den knäskada han ådrog sig i våras. För Mikko Paatelainen är utsikterna desamma men med det förbehållet att Mikko måhända kan pröva på fortsatt fotbollsspel. Mikko kommer att försöka börja träna lite lätt i början av nästa år men som sagt risken är stor att hans knä inte håller för elitfotboll i framtiden.”

– Det här är ju givetvis riktigt tråkiga nyheter för i första hand Mikko och Markus och på samma gång för oss i IFK. Men så klart lider jag mest med spelarna som nu tvingas avsluta sina aktiva karriärer trots att dom bägge åldersmässigt nog kunnat vara mer ytterligare många år. Det är riktigt trist, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.

På grund av dessa skadebesked står det klart att ingen av bröderna Paatelainen återfinns i IFKs trupp för nästa års säsong.
– Jag vill passa på och tacka Mikko och Markus så mycket för den tid de spelat i IFK. De har varit skickliga fotbollsspelare och väldigt ambitiösa och professionella, avslutar Peter Mattsson.

Läs mer i fredagens Nya Åland.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax