DELA
Foto: Niclas Fagerlund

Slog hole in one – vann elbil

GOLF. Linus Engblom gjorde det som många golfare drömmer om: I helgen slog han hole in one under HåWe-Bil Open – och vann en bil.

Det är andra gången på två år som en ny bil har vunnits vid en golftävling på Ålands Golfklubb. Det skriver klubben i ett pressmeddelande. I år var det Linus Engblom som lyckades med koststycket att göra hole in one, alltså slå bollen i hål med ett enda slag, på slottbanans trettonde hål. Priset för slaget? En ny elbil.

Hole in one-tävlingen hölls som en separat tävling under ÅGK:s klubbtävling på söndagen.

Detta var andra gången Engblom gjort ett hole in one och han var själv förvånad efter slaget.

– Visst fanns tanken på att det var en bil i potten då jag gick upp på utslaget för att spela hålet, men sedan slog jag bara till med min järnsjua och fick en riktigt bra träff. Så här efteråt känns det lite overkligt, kommenterar han vinsten i ett pressmeddelande från ÅGK.

Marin och Osmosalo segrare

Totalt deltog 48 deltagande lag i tävlingen som arrangerades på Slottsbanan under söndagen. Vinnare i huvudtävlingen blev Mikael Marin och Johanna Osmosalo med 54 poäng. På andra plats kom Egil Sundsström och Trygve Sundblom med 52 poäng och tredje plats knep Tage Gustafsson och Christina Gustafsson med 51 poäng.

För Linus Engblom och hans spelkamrat Jonas Söderström blev det en femte plats i huvudtävlingen.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp