Slarvigt spel sänkte IFKs damer

DIVISION III, DAM
IFK MARIEHAMN 1
IK REX 2

FOTBOLL. Ett snabbt baklängesmål, ett evigt ping-pongande med bollen och svårt att bygga upp ett anfallsspel med avslut på mål var gårdagens bekymmer för IFK:s damer i matchen mot tabelledande IK Rex.
IFK:s damer fick inte mycket att stämma i gårdagens match ute på Sportkila i Sund mot IK Rex
IFK öppnade bra direkt efter avspark och lyckades snabbt bygga upp ett anfall med ett fint passningsspel, men när inlägget skulle komma tog Rex försvaret snabbt hand om bollen och gjorde ett snabbt kontringsspel och 0– 1 kom därmed redan i andra matchminuten.
Baklängesmålet drabbade IFK:s spel hårt och de fick inte mycket gjort de följande 20 minuterna.
Efter ett antal försök att bygga upp sitt spel, en hel del jagande efter boll och lite tur med att motståndarnas avslut alltid gick strax utanför IFK:s mål så började IFK komma tillbaka i sitt spel. Det resulterade i att 1– 1 kom efter 28 minuters spel av Lisa Klingberg som då spelade vänster yttermittfält. På en bra passning in mot mitten av planen halvvägs in på motståndarnas planhalva lyckades Klingberg få till ett bra långskott som flög över målvakten och landade i målet.
Efter målet lyckades IFK bättre i sitt spel resten av första halvlek men trots ett bättre övertag och bra passningsspel så lyckades IFK aldrig komma till någon bra målchans.
I halvtid stod sig resultatet 1– 1.

Ett ping-pong spel
Andra halvlek bjöd inte på många målchanser. Inte för IFK:s del åtminstone. Bortalaget hade några fina chanser men lyckades aldrig få in bollen i mål tack vare ett antal fina räddningar av IFK:s målvakt och ett par fina rensningar från bland annat Sigrid Salminen i försvaret, som hade en hel del att göra i matchen. Även Mimmi Holmberg fick kämpa på mycket och gjorde ett fint jobb på mittfältet
Oturligt nog så höll sig inte IFK:s försvar hela matchen och med 4 minuter kvar så lyckades IK Rex göra 1– 2 efter ett grötigt spel inne i straffområdet där IFK hade svårt att rensa undan bollen och den hamnade vid fötterna på en Rexspelare som enkelt kunde peta in bollen i mål.
– Vi lyckades inte med någonting den här matchen och det är bara ett evigt ping-pong spel fram och tillbaka hela andra halvlek. Till nästa match måste vi träna på att bygga upp ett anfall mycket snabbare med adress på bollen så den hamnar på rätt hos oss uppe i anfallet, säger anfallaren Ellen Ahlström efter matchen.