DELA

Skadeskjutet ÅU åker till Björneborg

FOTBOLL. Åland United har under de senaste månaderna fyra spelare som lämnat eller ska lämna truppen. Därtill har ligatrean flera skador och några frågetecken inför lördagens match mot NiceFutis.

Några spelare är definitivt borta till lördagens match mellan NiceFutis och Åland United i Björneborg. Långtidsskadade Rebecca Björkvall, Angelica Östlin och Josefin Danielsson är tre av dem. Därtill missar Adelina Engman och Pille Raadik matchen.
– Adelina magnetröntgar sitt knä idag (läs: igår), efter det vet vi mer. Hon har tappat det på vätska en gång men det är fortfarande svullet och fyllt med vätska. Det är oklart om det är på grund av en smäll eller en belastning, säger assisterande tränaren Mikael Virta och fortsätter:
– Gällande Pille så har hon varit borta ett tag och i tisdags skulle hon bara vara med på uppvärmningen inför vår träningsmatch mot ett pojklag och då gick hon sönder igen. Hon har åkt till Estland för att rehabilitera sig, hon får bättre hjälp där. Det är fortfarande för tidigt för att säga hur länge hon är borta, vill det sig illa är hon skadad till slutet av augusti.


Frågetecken
Fem spelare som definitivt är borta, sedan finns det tre frågetecken. Marie Waarheid trampade snett i tisdags, Maiju Ruotsalainen har spelat halvskadad ett tag och Karolin Pettersson har varit sjuk under veckan.
– Marie ska det inte vara någon fara med, hon borde kunna spela tejpad. Maiju har några gamla skador som lett till nya. Hon borde, och måste, vila och rehabilitera sina skador men frågan är när det ska ske. Det är upp till henne om hon spelar. Karolin hade feber igår (läs: tisdag) och idag (läs: igår), det återstår att se om hon kan spela. (ds)

Läs mer inför Åland Uniteds match mot NiceFutis i Nya Åland.