DELA

Skadedrabbat IFK klarade poäng

VÄSTKUSTLIGAN
IFK MARIEHAMN 3
PANELIAN RAIKAS 3
(0-0, 1-2, 2-1)

ISHOCKEY. En poäng fick ett skadedrabbat IFK Mariehamn med sig i returmötet mot PaRa.
Men sett till antalet chanser skulle IFK ha vunnit.
– De har bättre utdelning och vi tar inte till vara på våra lägen, säger IFK:s tränare Mikael Rosbäck.
Trots att skadedrabbade IFK Mariehamn tvingades ställa upp med en trupp om endast elva spelare öppnade de starkt. Första perioden slutar mållöst men IFK har bud på både 1– och 2–0.
Men det är först elva minuter in i andra perioden som IFK tar ledningen genom Marcus Englund. Drygt tre minuter senare kvitterar dock PaRa som dessutom något oförtjänt går upp i ledning 1–2 med bara 45 sekunder kvar att spela av perioden.
– Jag tycker ändå att vi var det bättre laget sett till antalet chanser och skott på mål. Men de är bättre på att förvalta sina lägen, dessutom har de en fantastisk målvakt, säger IFK:s tränare Mikael Rosbäck.
Direkt i tredje perioden tog IFK kommandot och kvitterar genom Philipp Thimm. Men fem minuter in i tredje går PaRa återigen upp i ledningen, en ledning som blir kortvarig.
I powerplay tre minuter senare utjämnar Mats Clemes assisterad av Jim Manselin. IFK har i slutminuterna chansen att dra i från i spel fem mot fyra men förvaltar inte den chansen utan matchen slutar 3–3.
– Vi spelade nog helt bra och pressade motståndarna, men vi lyckas inte. Vi måste få i gång målskyttet, jag tror att det är det som fattas just nu, säger IFK-spelaren Andreas Stenberg om lagets insats.
Nästa match spelar IFK hemma i Islandia inkommande lördag, och motståndarna då är bottenlaget LUKI-82.
Men om skadeläget i IFK såg bistert ut inför lördagens match kan det bli än värre mot LUKI.
I matchen mot PaRa drabbades IFK av ytterligare skador då Daniel Gullans och Johan Norrgård tvingades avbryta matchen.
– Det ser tungt ut. Jag har halva laget i sjukstugan. Förhoppningsvis kan några av dem vara tillbaka till nästa match annars har vi ingen trupp att ställa upp med, säger Rosbäck.MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax