DELA

Skada stoppar ’Rödis’ start på Ålandstravet

TRAV. Efter floppstarten på säsongen såg Göran Nyman fram emot att matcha Red Hot Melody på hemmaplan.
Men en skada stoppar det sexåriga stoet från Ålandstravet.
– Det går väl fler tåg, men vi är riktigt på botten nu, säger Nyman.
I dag är det eftermiddagstrav med nio lopp på Norrböleovalen.
För första gången tv-sänds lopp från Ålandstravet i både Sverige och Finland via ATG-ombuden och Fintoto-tv – men Göran Nymans Red Hot Melody missar festen på hemmaplan.
En skada i vänster bakben lämnade inget annat alternativ till Göran Nyman än att stryka ”Rödis” från det avslutande V5-loppet på Ålandstravet i dag.
– Skadan har väl märkts ett litet tag, men det var i slutet på förra veckan som det eskalerade. Vänster bakben var svullet så det fanns inte mycket annat att göra än att stryka henne från loppet, säger Göran Nyman.
Ett besök på Mälarkliniken i Sigtuna under gårdagen visade vilka åkommor Red Hot Melody har: skador på ligamentet samt den yttre böjsenan. Något som innebär fyra till sex månaders vila, och att hästen kan vara tillbaka i tävling om först ett år.
– Det känns förjävligt. Vi får fundera på om vi ska börja träna igen i höst, säger Göran Nyman som menar att RHM:s tävlingskarriär kan vara över om testerna inte ser bra ut i höst.
– Definitivt. Då får hon bli mamma till en ny stjärna i stället.
Än mer frustrerande blir Red Hots skada med tanke på det fina startspåret i lopp nio. Ett lopp där de mest meriterade hästarna gör upp och som innehåller flera Ålandsinslag: Jan, Andreas och Marie Söderströms Jeppas Hampus, Arritas AB & Kjell Mattssons Ailanthe och Ulf Erikssons Qvintette.

Läs mer i torsdagens Nyan!

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax