DELA

Sjutton, vilken kross IFK

ISHOCKEY. Serietrean på besök.
Då visade IFK Mariehamn sin överlägsenhet och säkrade en plats i Allfyran.
– Det ska bli kul att möta lite nya lag och se lite nya hallar. Säkerligen blir det bättre matcher också, säger sexmålsskytten Robin Englund efter 17–1-slakten mot Roslagen.
Serieledande IFK Mariehamn har glidit igenom Upplandsfyran tämligen ostört under hösten.
De tvåsiffriga segrarna har avlöst varandra, och IFK har egentligen bara testats ett par gånger: mot Sigtuna (6–3) och mot Östervåla (5–3).
I lördags hade serietrean Roslagen – som tidigare under säsongen slagit Sigtuna (7–4) och förlorat (0–3) mot serietvåan Östervåla – chansen att störa IFK Mariehamn i Islandia.
Det var inget man tog vara på.
IFK gick ut stenhårt och hade halvvägs in i den första perioden ryckt åt sig en 3–0-ledning genom mål av Robin Englund, Carl-Erik Nyqvist och Alexander Grundström. Efter en något mer kontrollerad andraperiod – IFK var då i ledning med 7–1 – släppte alla fördämningar i den avslutande akten.
IFK Mariehamn hade en sanslös utdelning och gjorde hela tio mål, vilket gav slutresultatet 17–1.
– Vi väntade oss hårdare motstånd. Det var ju tabelltrean vi mötte som har gått ganska bra i år och de har spelat jämnt med Östervåla. Men de hade en tuff resa hit på färjan, det blåste lite ute och på hemmaplan är vi alltid starka. Dessutom hade vi ett jänmnare lag och tre starka kedjor nu jämfört med tidigare, säger Robin Englund när han försöker förklara förnedringssiffrorna.
Englund och hans IFK lär få tuffare uppgifter framöver. I och med segern mot Roslagen säkrade laget en plats i Allfyran dit de bästa lagen från de olika division IV-serierna kvalificerar sig. Efter dubbelmöten i den åtta lag stora fortsättningsserien väntar sedan

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax