DELA

Sju säsonger med Stephen

FOTBOLL. För sju år sedan stegade en engelsman in på IFK Mariehamns kansli. Samme man stegar nu ut när Stephen Ward med många goda minnen lämnar föreningen.
– Jag har fått vara med om otroligt mycket, det har varit en bra tid, säger Ward.

Stephen Ward anställdes i januari 2005 som sportchef i IFK Mariehamn. Engelsmannen har haft många strängar på sin lyra under sina sju år i föreningen, bland annat som assisterande tränare i A-laget och tränare i akademin.
Nu lämnar Ward IFK och i januari börjar han sin anställning hos Finlands bollförbund.
– Samtalen med IFK drog ut lite på tiden och då kom den här tjänsten upp. Jag får förtroende att utveckla talanger i förbundets tjänst plus att jag kommer närmare mina döttrar och min flickvän, säger Ward och fortsätter:
– Det har inte varit ett lätt beslut men med den nya tjänsten plus de sociala bitarna så kändes det som att det var dags att gå vidare.
Ward berättar att den delade tjänst han haft hos IFK, där han jobbat både med A-lagssidan och ungdomsverksamheten, har varit en stor orsak till att han stannade i sju år.
– Den ena piggade upp den andra, när man växlar mellan tjänsterna. Det har varit härligt. Samtidigt måste jag ha gjort något rätt under de här sju åren, annars skulle jag inte fått vara kvar.
Vad är bästa minnena från A-lagssidan?
– TPS borta 2006 när vi vann med 4–0. Det var en klockren, perfekt match. ”Sjölle” (Peter Sjölund, reds. anm.) hade en sådan dag när han var omöjlig för motståndarna. Till slut tyckte man nästan synd om backen han mötte, man visste inte om man skulle skratta eller gråta. Sedan att man, till slut, fick vara med och slå HJK. Och bortamatcherna i Helsingfors de två första åren med en massa åländska supportrar. När man plockar fram sådana grejer förstår man att man varit med ett tag.

Läs hela intervjun med Ward i papperstidningen.

Dan Sjöblom