DELA

Sjölunds kvittering räckte inte

FOTBOLL. Annica Sjölund sträckte armarna i vädret när Heidi Kiveläs skott var på väg att ge Finland segern. Men Danmarks Stine Petersens jätteräddning skickade finskorna ur EM.
– Vi var många som var säkra på att skottet skulle gå in, säger Sjölund.
Efter petningen mot Sverige var Finströmstjejen, tillika Jitex anfallsstjärna, Annica Sjölund, 28, tillbaka från start i Finland när laget rundade av EM-gruppspelet med matchen mot Danmark under tisdagskvällen.
Danskorna tog ledningen i den 29:e matchminuten genom Mia Brogaard.
Men med tre minuter kvar av ordinarie matchtid ordnade Annica Sjölund ett drama genom att nicka in 1–1-kvitteringen på hörna.
Finland behövde ytterligare ett mål och en seger för att ta sig upp på fyra poäng och chansen att bli en av de bästa grupptreorna som avancerar till kvartsfinal i EM. Ett gyllene läge kom också – men Stine Petersens jätteräddning med tåspetsen på Heidi Kiveläs skott räddade oavgjort åt danskorna.

Gruppjumbo
– Vi gav det chansen och vi var väldigt nära. Det känns tomt. Men jag är stolt över alla som jobbar hårt i det här gänget, sa Annica Sjölund till Yle efter matchen.
1–1-resultatet gör att Finland – med två inspelade poäng – blir jumbo i grupp A och är definitivt utslaget ur EM. Danmark blir trea på samma poäng men med bättre målskillnad än finskorna medan Sverige vinner gruppen på sju poäng och är klart för kvartsfinal tillsammans med tvåan Italien (4).

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax