DELA

Sjölund: Klart att det värmer

FOTBOLL. Tillbaka i Stockholm.
Då hyllades Daniel Sjölund stort av Djurgårdsfansen.
– Det är klart att det värmer, säger han till Nya Åland.
Gårdagens match på Tele2 Arena var den första för Daniel Sjölund mot Djurgården i Stockholm. Inför säsongen lämnade han Stockholmsklubben för Åtvidaberg – och nu fick han ta emot stora hyllningar från Djurgårdsfansen.
Han avtackades inför matchen och i samband med det sjöng Djurgårdsklacken ”Det finns bara en Daniel Sjölund”.
– Det var ett härligt välkomnande och det var kul att vara tillbaka i Stockholm och få träffa alla igen. Men det var ändå fullt fokus på matchen, det var det absolut viktigaste. Det var bra med en kort avtackning innan matchen och då kunde man återgå till spelet sen, säger han.
Fansen betydde mycket för honom både i Djurgården och nu i Åtvidaberg.
– Man ska alltid ha respekt för dem som lägger ned så mycket tid och kraft på att följa laget.


”Respekterar varandra”
Men själva matchen var ingen höjdare för ”Daja” och hans Åtvidaberg. Djurgårds-anfallaren Erton Fejzullahu öppnade målskyttet i mitten av den första halvleken och i den 54:e matchminuten satte Peter Nyman 2–0 till hemmalaget. Det blev också slutresultatet och Daniel Sjölund ger inte sig själv något gott betyg.
– Jag gör ingen bra match i dag. Djurgården vinner rättvist helt klart. Vi gör ingen bra match, men samtidigt möter vi ett lag som är i bra form. Vi visste att det skulle bli tufft innan, men så klart hade vi önskat att vi kunde ha gjort en bättre match.
Hann du snacka med några gamla lagkamrater?
– Litegrann, det är många man ska hälsa på och träffa både före och efter matchen. Men man respekterar varandra. Det är ett lag som har vunnit och ett som har förlorat och man har lite olika känslor.

Läs mer i måndagens Nya Åland!

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax