DELA

Sjöblom lägger skorna på hyllan

FOTBOLL. Caroline Sjöblom har bestämt sig för att sluta spela fotboll.
– Det är ett något jag funderat på under hela året, säger hon.
Mittbacken Caroline Sjöblom flyttade från Åland och Åland United till Stockholm och damallsvenska klubben Djurgårdens IF inför den här säsongen. I Stockholm har hon även studerat till personalvetare på universitetet, och under året har beslutet att lägga av med fotbollen vuxit fram.
– Jag har tänkt att det här får bli det sista jag gör i min fotbollskarriär. Som det är nu har jag bestämt mig för att lägga skorna helt på hyllan. Jag vill inte ens fundera på att eventuellt gå till någon annan klubb, säger hon.
Sjöbloms fokus läggs i stället på studierna. Hon konstaterar att det har varit svårt att kombinera fotboll på damallsvensk nivå med skolan.
– Ska man spela i Damallsvenskan måste man satsa på det till hundra procent och det går inte riktigt när man pluggar samtidigt. Nu vill jag satsa till hundra procent på plugget.


Många meriter
Sjöblom har meddelat klubben att hon vill sluta och hon säger att det är skönt att beslutet är taget.
– Det är klart att jag alltid kommer att sakna fotbollen. Jag har ändå hållit på med fotboll sedan jag var fem år, i 17 år alltså. Träning kommer jag nog alltid att syssla med på något sätt. Men det värsta blir att lämna laget och den sociala biten där, det är det som blir det jobbigaste.
När Sjöblom ser tillbaka på sin fotbollskarriär är hon nöjd med vad hon åstadkommit.
– Jag har spelat i Damallsvenskan, ungdomslandslag, Champions league, jag har vunnit guld i finska ligan och jag har varit med och tagit öspelsguld. Det känns som att jag har gjort allt som jag skulle kunna göra i min fotbollskarriär.


Tränaren berömmer
2011 var Sjöbloms första säsong i Damallsvenskan. Hon spelade varje match från start och Djurgårdens tränare Patrik Eklöf berömmer henne.
– Hon har spelat varje match för oss och blivit bättre och bättre under året. På slutet hade hon några dippar men hon har varit en startspelare hela året, det har inte varit några konstigheter.
Skulle ni ha velat ha henne kvar i laget nästa säsong?
– Vi håller på att titta igenom hela truppen och det var inget som var omöjligt. Men uttrycker man själv att man vill sluta så är det inte så mycket att göra åt.

Malin Lundberg