DELA

SJK tog sjunde raka när IFK besegrades – se höjdpunkter här

FOTBOLL. SJK tog sin sjunde raka seger i ligan via 3–0 mot IFK Mariehamn under onsdagskvällen.

-Vi var inte ens nära i dag, säger IFK:s lagkapten Jani Lyyski.


Sedan Wayne Brown bytte TPS mot SJK i början av juni vet han inte hur det känns att förlora med Seinäjokiklubben.
Engelsmannen vet inte ens hur det känns att tappa poäng efter fem framträdanden.
I den andra änden av Veikkausligans känslospektrum står ett gäng IFK:are. Sedan den 4 maj har IFK Mariehamn spelat tolv ligamatcher, vunnit två och spelat oavgjort i tre.
Under onsdagskvällen kom lagets sjunde förlust under den tidsperioden, och den nionde totalt i årets Veikkausligan.
I matchen i ett regnigt Seinäjoki var den solida defensiven från HJK-matchen (0–2) i fredags som bortblåst. SJK tog ledningen redan i den sjätte matchminuten då Toni-Pekka Lehtinen vann nickduellen mot IFK:s Jani Lyyski och skickade in 1–0 i bortre hörnet.
Drygt tio minuter senare small det igen när för ett IFK med oflyt: målvakten Otso Virtanen rusade ut mot en förlupen boll, men när den stannade till på den regnsjuka planen tog Gert Gams hand om bollen och serverade Lehtinen till hans andra nickmål för kvällen fram till 2–0. Toni-Pekka Lehtinen fintade enkelt högerbacken David Ramadingaye så att denne tappade markeringen innan Lehtinen ostört kunde knoppa in bollen i mål.
Efter en dryg halvtimme strödde hemmalaget ytterligare salt i det grönvita såret när Richard Dormans fina djupledsboll nådde ända fram till Timo Tahvanainen som inte gjorde några misstag fri mot Otso Virtanen.
3–0 stod sig halvleken ut och sedermera matchen ut.
Ligatvåan SJK:s sjunde raka seger, ligatian IFK:s andra raka förlust. (om)