DELA
Foto: Jonas EdsvikPOÄNGGÖRARE André Karring (till vänster) gjorde ett mål i lördagens hemmaseger mot LTU (5-0). Rezgar Amani (till höger) klarade av samma uppgift tre gånger om. Bilden är från ett annat matchtillfälle.

Sjätte raka segern för FC Åland

FOTBOLL. FC Åland höll nollan, igen.
Segertåget för serieettan tar inte stopp.
– Vi var nog ganska överlägsna LTU. De är ett bottenlag och det märktes ganska klart, säger målskytt André Karring.
FC Åland har inte släppt in ett enda mål på de tre senaste matcherna. De har inte heller förlorat en match i division tre sedan den 25 april (PIF-FC Åland 3–0), som också är säsongens enda förlust. I lördags fortsatte FC Åland segertrenden då ålänningarna körde över bottenlaget LTU med 5–0 hemma på Sportkila i Sund.

– De (LTU) trodde väl kanske före matchen att de skulle komma till Åland och försöka försvara och satsa på kontringar, så de spelade ett högt spel. Istället fick vi ganska mycket ytor som Rezgar (Amani) kunde springa in på, säger Karring.

Amani tremålsskytt

I halvtid hade hemmalaget en 3–0 ledning efter ett första ledningsmål av Elias Eriksson, följt av Amani och Karring.

I andra halvlek ökade Amani på målkontot med ytterligare två bollar i nätet.

– Det ser enkelt ut men vi får nog kämpa lite. Vi har ett ganska bra kollektiv och släpper inte in så mycket mål. Sedan har vi snabba spelare som Rezgar (Amani) och Jimmy Sundman som springer ifrån de flesta i den här divisionen, säger Karring.

Läs mer i dagens Nya Åland.