DELA

Sipinen nominerad till fotbollspris

FOTBOLL. Kjell Sipinen kan fira dubbla triumfer i höst. Dels som materialare för ett Åland United som stormar mot ligaguld, dels som ”Årets service- och hjälpperson” i fotbolls-Finland.
– Att ens vara nominerad är hedrande, säger han.
Kjell Sipinen har varit materialare för Åland United sedan säsongen 2010.
Nu har hans uppskattade arbete för klubben nått förbundsnivå.
Sipinen, som är en av tretton nominerade, gör upp om segern i Finska bollförbundets tävling ”Vuoden houltaja” (fritt översatt ”Årets service- och hjälpperson).
– Jag visste inte ens om att priset fanns, och inte att Åland Uniteds styrelse hade nominerat mig heller. Så när Bollförbundet ringde upp och sa att jag kunde vinna så blev jag helt ställd. Men också hedrad såklart, säger Kjell Sipinen.


Omröstning
Fram till fredag får fotbollsfansen rösta på sin favorit på hemsidan www.huoltopelaa.fi. Därefter presenteras vinnaren i samband med VM-kvalmatchen mellan Finland och Spanien i Helsingfors den 6 september.
Förstapriset: en resa till Frankrike och en biljett till Finlands avslutande VM-kvalmatch den 15 oktober.
– Sen får också laget 1.000 euro om jag vinner, så det vore riktigt roligt. Det finns hål att stoppa i även för United. Det gör det väl för alla klubbar egentligen, utom för Barcelona kanske, säger Kjell Sipinen och skrattar.


Uppskattad
I motiveringen till Kjell Sipinens nominering står: ”Kjell hämtar bollarna, roddar med vattenflaskorna och tvättar kläderna. Hans närvaro bättrar hela lagets humör”.
– Det stämmer nog, säger Kjell Sipinen som tror att hans goda humör gör honom uppskattad bland spelarna.
– Jag är väl en glädjespridare kanske. Jag bryr mig om alla i truppen och vill att de ska må bra. Det är nog det viktigaste i ett lag, att spelarna mår bra.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax

 

FAKTA: Så röstar man

n Gå in på hemsidan: www.huoltopelaa.fi.
n Scrolla ned på sidan för att komma till de tretton kandidaterna.
n För att rösta krävs inloggning på Facebook samt att man ”gillar” Cramo (tävlingens sponsor). Därefter kan man klicka på ”Anna äänesi” (”Ge din röst”) på sin favoritkandidat.
n Omröstningen pågår till fredag.
n Vinnaren får en resa till Frankrike och en biljett till Finlands avslutande VM-kvalmatch där den 15 oktober. Dessutom får laget personen verkar för ett presentkort om 1.000 euro för inköp av material.

 

Tre röster om Kjell Sipinen:

Janelle Cordia, mittfältare och lagkapten i Åland United:
”Kjell har alltid en härlig inställning till sitt jobb och alltid ett leende på läpparna när han är med laget. Vi spelare uppskattar allt han gör för oss, särskilt hans hemlagade bakverk som han ibland tar med till träningarna.”

Steve Beeks, huvudtränare för Åland United 2011 och 2012:
”Det jag minns främst av Kjell är hans fantastiska humör och hans optimism. Hans glädje smittade av sig på laget, och det är viktigt när man ses sju-åtta gånger i veckan. Har du inte roligt när du jobbar så jobbar du inte särskilt bra. För mig är nomineringen helt rättmätig, Kjell förtjänar verkligen den här uppskattningen.”

Maiju Ruotsalainen, mittfältare som gör sin
femte säsong för ÅU:
”Kjell är en stor personlighet. Han är alltid glad och betyder mycket med sin positiva energi. Han lägger ned mycket av sin fritid på laget, så jag hoppas verkligen att han vinner priset. Jag har svårt att se hur någon ska kunna vara mer välförtjänt av det.”