DELA

Simmarna fortsätter skörda framgångar

SIMNING. Personliga rekord på 64 av 81 simmade sträckor, en silvermedalj och en bronsmedalj. Det blev de åländska simmarnas facit i helgens tävlingar i Uppsala. På bilden Martin Hougberg.
Nio åländska damer och fyra åländska herrar simmade Jöns Svanbergsimmet i Uppsala i helgen.
– Tävlingarna bjöd som vanligt på en orgie i personliga rekord, delvis på grund av att tävlingarna går i 50 metersbassäng som vi inte riktigt är bortskämda med, men mest som ett resultat av den träning som bedrivits, skriver simmarnas tränare Kjell Hansen på ÅID:s hemsida.
Gustav Carlsson och Julia Thurin tog hand om medaljerna. Carlsson tog ett silver på 50 meter frisim Thurin ett brons på 400 meter medley.
– Båda tiderna var aningen långsammare än vad de mäktade med i Vasa för två veckor sen men det visar ändå på en bra grund, skriver Hansen.

Seniorrekord
Martin Hougberg slog helgens enda seniorrekord. På 50 meter ryggsim simmade han under 30 sekunder.
– 29.63 lyder den nya rekordnoteringen, ett par tiondelar under Christopher Oksmans tidigare bästatid.
Oksman blev av med ännu en notering, i 17-årsklassen, då Gustav Carlsson simmade100 meter fjärilsim på tiden 1.02,41. Carlsson förbättrade även sina egna rekord på 50 meter fjärilsim och 200 meter frisim.
Thurin slog Malin Jacobssons 15 år gamla rekord på 100 meter ryggsim samt Sara Oksmans rekord på 100 meter fjärilsim.
Jenny Ek satte också rekord. På 400 meter frisim blev Jacobsson av med sitt 19 år gamla rekord då Ek simmade in på tiden 6.35,74.
– Jenny tog också ytterligare 2 Rollo-tider under helgens tävlingar, på 400 meter frisim och 50 meter fjärilsim, skriver Hansen.

Stafettlag
Herrarnas stafettlag satte två nya rekord i 17-årsklassen. På 4 gånger 100 meter medley är Hougberg, Lukas Karlsson, Carlsson och Anton Holmberg de nya rekord innehavarna och på 4 gånger 200 meter frisim är Hougberg, Carlsson, Holmberg och Frans Manelius nya rekordhållare.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax