DELA

Simmar-Erica tävlade i Las Vegas

SIMNING. Simmarässet Erica Granesäter fullbordade höstterminen med tävlingar i Las Vegas.
Erica Granesäter satte punkt för hösten på University of New Orleans med tävlingar i Las Vegas den 16–18 december. Granesäter och hennes sydstatskamrater i ”Privateers” hade sällskap av andra universitetslag från hela västra och södra USA i UNLV Winter International.
– Det blev inte några speciella resultat men en helt okej avslutning på året, säger Granesäter som bland annat vann C-finalen på 100 meter fjäril.
Simhösten i USA är ganska gles på tävlingar och New Orleans-tjejerna befinner sig just nu i en tung träningsperiod för att vara toppade först till den nationella tävlingen Conference i februari.
– Det är inte så många stora tävlingar på hösten och mer fokus på skolan. Men det är den värsta perioden på året träningsmässigt, säger Granesäter som bokstavligt talat trivs som fisken i vattnet i sin hemstad där hon nu har bott i ett och ett halvt år.
– Jag vänjer mig mer och mer med livet därborta och skolan går bra, säger hon.

Missar storslam?
Just nu är den åländska simdrottningen hemma på Åland och tar det lugnt till den 2 januari då det transatlantiska planet lyfter igen. Det innebär att Granesäter missar möjligheten att närvara vid idrottsgalan där hon är nominerad som årets kvinnliga idrottare, för årets idrottsprestation och för årets idrottsliga genombrott.
– Det är lite trist men det är som det är. Det är inte så mycket jag kan göra åt det.
Erica Granesäter har två och ett halvt år kvar på sina studier i USA och med forna OS-guldmedaljörskan Ashley Tappin som chefstränare kan 2007 bli ett spännande år för Godbysimmerskan.

ISAC BOMAN