Sen kvittering frälste IFK

FOTBOLL. Trots att det länge såg ut att bli förlust för IFK Mariehamn i ödesmatchen hemma mot TPS lyckades hemmalaget komma igen.

Det tog bara sju minuter för TPS att göra matchens första mål, genom Sterling Yateke.
Fyra minuter senare kvitterade IFK:s Gabriel Petrovic till 1-1 på en läcker frispark – otagbar för TPS-målvakten Jonathan Viscosi.
TPS kunde dock återta ledningen före halvtidsvilan via Mika Ääritalo i den 37:e minuten.
Trots att IFK länge pressade på för en kvittering i den andra halvleken såg den länge ut att utebli. Men så i den 90:e minuten kom slutligen det förlösande 2-2-målet då inbytte Aleksei Kangaskolkka skickade bollen i nät.
Resultatet 2-2 innebär att IFK håller sig kvar ovanför kvalstrecket, en poäng före just TPS.
Det återstår fyra omgångar av Veikkausligan.