DELA

”Sen började jag också gråta”

FOTBOLL. En räddad poäng.

Men två tappade kuggar: både Petteri Forsell och Tommy Wirtanen utgick skadade mot Jaro.

– Förhoppningsvis har vi ett slutgiltigt svar de närmaste dagarna, säger IFK:s fystränare Kristoffer Weckström.
Jaros Jamar Dixon gick stenhårt åt Petteri Forsell i en närkamp i slutet av första halvlek.

IFK-stjärnan skadade knäet i smällen, försökte spela vidare – men tvingades lämna konstgräset i den 41:a minuten.

Efteråt tweetade Petteri Forsell en bild på sitt hårt bandagerade vänsterknä med texten ”Okei alko sittenki itkettään”. Fritt översatt: ”Okej, sen började jag också gråta”, i en kommentar till Jarofansen som enligt Forsell hade häcklat honom med tillmälen som ”åk hem och gråt, det här är en sport för män”.

– I samband med tacklingen så vacklar knäet till och får en skada. Petteri har ett ordentligt sår strax under knäet där smällen tog, säger fystränaren Kristoffer Weckström som inte vill spekulera i hur allvarlig skadan är.

”Har mina aningar”

– Jag har gjort en första undersökning och har mina aningar. Men innan jag säger något ska vi ta det vidare de närmaste dagarna. Petteri ska träffa en specialist på sjukhuset i Åbo i morgon (läs: i dag), innan dess vill jag inte spekulera.

Även högerbacken Tommy Wirtanen utgick skadad efter en timmes spel i går.

– Han kände något i höft- och ljumskregionen. Smärtan kom smygande och blev värre vilket gjorde att han begränsades i sin löpning. Vi ska göra en undersökning på Tommy när vi kommer hem och ta reda på hur allvarlig skadan är, säger Weckström.

Nyan har sökt Petteri Forsell.