Sen ÅU-seger i svängig match

FOTBOLL. Åland United tog en sen seger i matchen mot regerande mästarna KuPS på söndagen. Inhoppande Tilda Råtts satte slutsiffrorna 4–3 i 87:e minuten.– Jag är stolt över att var det här lagets tränare, säger Steve Beeks.

ÅU inledde offensivt och tog också ledningen på straff i den 22:a minuten genom Dana Leskinen. Samma Leskinen var framme igen efter dryga halvtimmen och stötte in 2–0 – men KuPS kom igen och reducerade innan halvtidsvilan.

I andra ökade ständigt jobbande Aada Törrönen på till 3–1, men ännu en gång kom gästerna tillbaka och gjorde de två följande målen.

När matchen stod och vägde som mest klev Aada Törrönen upp längs högerkanten och lade in bollen till en inbytt Tilda Råtts – som på en touch kunde avgöra matchen till ÅU:s fördel, och nu är laget med i guldkampen på allvar.