DELA
Foto: Jonas EdsvikFORTSÄTTER Alexander Semenov har skrivit på ett nytt kontrakt för FC Åland och stannar, åtminstone, kvar i föreningen i två och ett halvt år till.

Semenov fortsätter i FC Åland

FOTBOLL. Alexander Semenov fortsätter som FC Ålands a-lagstränare.

Men i det nya avtalet blir han också sportchef.

– Jag vill få föreningen att växa.
Alexander Semenov är division II-laget FC Ålands huvudtränare, men också något av en allt-i-allo i klubben med ansvar för bland annat regionträningarna på norra Åland.

I dagarna tecknade han ett nytt avtal med FCÅ som sträcker sig till den sista november 2018, och som formaliserar flera av hans sysslor.

– Jag har diskuterat med styrelsen om att föreningen borde ha en sportchef. Tidigare har jag fått ta hand om sponsorbiten, planbokning och kontakter med förbund och andra föreningar, så jag har redan gjort sportchefsuppgifter. Men nu får vi det på papper också, säger Alexander Semenov.

Hans är nöjd med att få stabilitet och långsiktighet i sitt arbete.

– Jag vill utveckla klubben så mycket som möjligt och nu kan vi jobba vidare med vår verksamhetsplan för tre år framåt. Målet är att a-laget ska kunna bli topp tre-fyra i division två inom tre år, och att vi ska växa på ungdomssidan, säger Semenov som också hoppas att klubben kan få fler anställda i framtiden.

”Fantastiskt jobb”

– Efter att mitt kontrakt går ut vore det bra om vi kunde ha en a-lagstränare och en sportchef anställda, men med våra begränsade resurser i dag har vi inte någon möjlighet till en sån lösning redan nu.

På FC Ålands hemsida skriver klubben:

– FC Åland har sedan föreningen bildades haft ett långsiktigt tänk. Det har givit lön för mödan i flera fall, inte minst genom a-lagets uppflyttning till division två under senaste säsongen. Det känns otroligt viktigt och roligt att fortsatt kunna knyta Alex till föreningen då han gjort och gör ett fantastiskt jobb för hela FC Åland.