DELA
Foto: Pressbild

Seinäjokiklubb får inte tillbaka förlorade poäng

FOTBOLL. I går fattades beslutet som indirekt håller kvar IFK Mariehamn i guldstriden.

Idrottens rättsskyddsnämnd returnerar inte de tre poäng som Seinäjokilaget SJK miste i våras efter en miss med spelpass.
Aldrig förr har IFK Mariehamn varit så nära ligaguldet i högsta fotbollsligan. Med 29 matcher spelade och med fyra matcher kvar ligger IFK på andra plats efter HJK från Helsingfors. Två poäng skiljer lagen åt.

På fjärde plats ligger SJK från Seinäjoki, bara två poäng från IFK.

På sistone har rykten surrat om att SJK skulle vara på väg att få tillbaka de tre poäng som laget förlorade i april när klubben hade missat att betala spelpass för sex spelare till Finlands bollförbund – alltså samma misstag som IFK Mariehamn gjorde säsongen 2014. I och med poängavdraget missade IFK toppstriden det året.

Beslutet dröjer

IFK överklagade beslutet om trepoängsförlusten till bollförbundet efter matchen i maj 2014. Bollförbundet avslog besväret och IFK gick vidare till idrottens rättssäkerhetsnämnd.

Nämnden gav sitt beslut i augusti, fyra månader senare. Bollförbundets beslut ändrades inte.

Efter matchen mot PS Kemi den 9 april i år – en match som Seinäjokilaget vann med 2-0 – överklagade SJK bollförbundets beslut om trepoängsförlust på grund av spelpassmisstaget. Också den här gången blev det avslag och SJK gick vidare till rättssäkerhetsnämnden.

När Nya Åland kontaktade Finlands bollförbunds tävlingschef Peter Lundström i går hade han ingen information om när nämnden skulle fatta sitt beslut och varför man tagit så lång tid på sig.

– Det finns ju ett prejudikat i och med IFK-fallet. Det här är exakt samma sak. Också vi är intresserade av att veta hur det går och vi kommer att läsa det du skriver, säger han.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!