Seger mot serieledarna körde slut på IFK

ISHOCKEY. En fin skalp fick IFK från helgens dubbelmöten.

Dagen efter-matchen blev för tung.

– Det märktes att vi hade färre spelare, säger tränare Marcus Englund.

Helgen började riktigt bra för IFK:s hockeyherrar. Det var bara 44 sekunder kvar av den första perioden när Stortorparen Johnny Olofsson gav bortalaget ledningen. IFK kunde reagera på rätt sätt. Inom två minuter i den andra perioden hade Alexander Grundström och Andreas Stenberg kvitterat och gett IFK ledningen.

IFK fick också ett numerärt överläge i den andra perioden, men fick ingen utdelning av det.

De flesta målen skulle komma i den sista perioden. Jim Manselin och Braden Smith gjorde var sitt mål i var sin comeback efter skador.

Stortorparna reducerade bara 40 sekunder efter Smiths mål. Mycket tid fanns att spela på, och det blev ett bortamål till, men inte mer än så. 4-3 till IFK.

Trötta kroppar

Bortamatchen mot Österåker på söndagen blev tyngre. IFK gick hela matchen runt på nästan en hel femma mindre än Österåker. Matchen dagen innan hade också satt sina tydliga spår.

Österåker låg inför helgen sist i tabellen med bara en vinst. Motivation slog på söndagen klass.

– Det märktes väl att vi spelade match dagen innan. Vi sköt mycket när vi fick lägena, men de hade ganska bra fart, berättar Marcus Englund.

Det var oavgjort i 53 av 60 spelminuter. I första perioden gav Alexander Grundström IFK ledningen. Mathias Kerwien kvitterade innan paus. I den andra perioden utjämnade Carl-Erik Nyqvist för grönvitt. Efter Jake Smiths ledningsmål kunde Österåker till slut kvittera och gå ifrån till 6-4.

Stortorparna ledde inför lördagens match treans fortsättningsserie. IFK Mariehamn är efter helgens matcher fem poäng efter Stortorparna, med fortsatt två matcher färre spelade.