DELA

Samma bowlare både etta och trea

BOWLINGEN. Både spelare som aldrig tävlat förr och elitspelare samlades till parbowling i Idrottsgården.
– Jag spelade 48 serier, säger Sebastian Cronholm.

Käglan bjuder innan jul in till partävling, och i år spelades den från torsdag till söndag. Det är den enda bowlingtävling på Åland där annars oregistrerade spelare kan delta. Det är också den enda tävling där spelskjortor inte måste bäras. Med andra ord är det ett bra tillfälle för den som vill pröva tävlingsbowling på Åland. Totalt spelade sex oregistrerade spelare i årets tävling.
– Det är speciellt med parbowling. Ena stunden räddar man en serie och andra stunden sabbar man den, säger Malin Jingstål som spelade tillsammans med Nicklas Lantz.
Det märktes också på snacket mellan spelarna att tävlingen var lika mycket umgänge som allvar. När någon slår en sjua med tre stående käglor långt från varandra, något som är mycket svårt att slå ned för parkamraten, kommer de glada kommentarerna som ett brev på posten.
Inför lördagen ledde Malin Nyberg och David Mattsson. Det skulle snabbt ändra sig. Mats-Erik och Sebastian Cronholm gick riktigt bra under dagen. Sebastian fick slå de få spärrar som Mats-Erik lämnade efter sig.
– Det flöt på bra väl farsan hittade strikarna, säger Sebastian Cronholm
Efter lördagen hade Cronholms gått om Nyberg och Mattsson med 30 poäng och blev bästa par i tävlingen.

Läs mer i måndagens Nya Åland!

Erik Hallstensson

erik.hallstensson@nyan.ax