DELA
Foto: Jonas EdsvikBLICKAR VÄSTERUT Sami Fagerströms racingframtid kan finnas i England.

Sami blickar mot England

MOTORSPORT. Sami Fagerström rundade av Formel Ford-säsongen med nya framgångar i finska serien.

Nästa utmaning kan finnas utomlands.

– Vi ska arbeta för att ta honom till England, säger Reima Söderman.
För ovanlighetens skull körde Sami Fagerström av banan i ett av helgens regntunga race i Kemora, vilket gjorde att han för första gången i år missade förstaplatsen i Zetec-klassen. Men i söndagens båda race i Österbotten var ålänningen först i mål.

– I Zetec-klassen är Sami 1,5 sekund snabbare än de andra och han vinner klart varje gång, säger Reima Söderman om sin adept som slutar totaletta i sammandraget 47 poäng före Julius Salminen.

Men då Fagerström och de övriga i Zetec-bilarna kör i samma heat som Duratec-bilarna med starkare motorer får ålänningens team också en fingervisning om hur han står sig mot de allra snabbaste. I Kemora blev det två sjätteplatser för Sami Fagerström i totalen, efter uråkningen i lördags. I sammandraget slutar 18-åringen också sexa.

– I Duratec-klassen tävlar han med de som är 2:a till 6:a i serien när det gäller snabbhet (totalvinnaren Juha Mäki-Jouppi är överlägsen). Men Samis problem är att han har kört för lite, säger Söderman.

En framtida lösning kan bli brittisk.

– Vi arbetar för att han ska få köra i England nästa säsong. Jag har kontakter som jag ringer runt till, och ser över möjligheterna. Jag tror att det vore bra att få köra uppemot 20 tävlingar per år i stället för fem.