DELA

Säkert steg mot guldet

FOTBOLL. Tränaren Gary Williams ville ha ut mer av laget. 3-0-segern räckte och blev över till ett kliv mot guldet.
– Jag var skraj för era målchanser, sade Merilappitränaren Jukka-Pekka Poutiainen.
När lördagens match på WHA blåstes igång stod det 1-1 i Vanda där Honka kunde säkra guldet åt Åland United mot PK-35. Det bekom inte ÅU-spelarna särskilt mycket, men det låg en svag doft av guld över publiken.
– Jag hörde vad det stod i halvtid, men du måste trycka tillbaka det bak i huvudet och spela matchen här och nu, sade Sarah Robbins efter matchen.
Nu blev det aldrig riktigt dramatiskt, varken i Myrbacka eller i Mariehamn. PK-35 vann med 4-2 och därmed får ligaavgörandet vänta. Åland Uniteds 3-0 kom med mersmak. I andra halvlek såg laget ut som mästare, och av den tidiga säsongens succélag Merilappi United fanns inte mycket kvar.
– Det var tre poäng, det var det viktiga. I första halvlek kunde vi inte hota dem tillräckligt. Vi borde ha fått några fler mål med oss, analyserade en Gary Williams som helt klart ville behålla lagets fokus inför avslutningen.
Det såg nämligen stundtals riktigt bra ut för hemmalaget. Cynthia Uwak var kvick, tuff och spelintelligent, planens bästa i första halvlek. Uwak revs ned och Monica Dolinsky satte säkert straffen i 23:e minuten.
Juliette Kemppi fortsatte målskyttet på en målskytts vis, efter att inte ha synts till särskilt mycket, i den 43:e minuten. Nora Heroum blev kvällens sista målare efter att ha fångat upp en retur i straffområdet.
– Vi måste vinna, sammanfattade Heroum den gulddoftande framtiden för Åland United.