DELA

Saarios hattrick bakom sjunde raka för ÅU

FOTBOLL. Hattrick och ett ryck i skytteligan.
Tiina Saario ordnade Åland Uniteds sjunde raka ligaseger – och tackade sin nyvunna fysik för succén.
– Nu orkar jag följa med i anfallen, säger mittfältaren efter 5–1-vinsten borta mot GBK.

Ligaledaren Åland United gick in i lördagsmatchen borta mot tabelljumbon GBK med vetskapen om att större utmaningar väntade runt hörnet: PK-35 i cupen och Honka i ligan nästa vecka.
Men med matchen mot bottenlaget TPS färskt i minnet (2–0) – där offensiven hackade och motståndarna minimerade ytorna för ÅU att gå framåt – var det inget alternativ att ta enkelt på GBK-uppgiften.
Det är det aldrig för Åland United, enligt Tiina Saario.
– Jag har spelat i många lag, men den här förmåga som vi har att alltid gå för fullt och vara fokuserade genom hela matchern oavsett vilka vi möter är unik.
Den finländska landslagsspelaren gjorde sitt till för den långa resan till Östebotten inte skulle bli ett gigantiskt antiklimax:
*I den 13:e minuten stötte hon in 1–0 från nära håll.
*Nio minuter senare sköt hon 2–0 på straff.
*Direkt efter paus nickade hon 3–0 på hörna – hennes tionde mål totalt i år.
– Det är sjävklart roligt att göra mål, jag hade aldrig kunnat tro att jag redan nu skulle ha gjort tio mål i ligan och toppa skytteligan. Men huvudsaken är ju att laget vinner. Vi har så bra rörelse därute och är så dynamiska i vår offensiv – alla kan göra mål och det är en väldig styrka, säger Tiina Saario.                                                      GBK:s Tiia Laasanen reducerade till 1–3 strax efter paus. Men Cynthia Uwak (1–4) och Monica Dolinsky (1–5) såg till att ÅU:s seger till slut blev komfortabel.

Läs mer i måndagens Nya Åland!

Oskar Magnusson