DELA

Saario siktar mot startelvan i EM

FOTBOLL. Hon får chansen i landslaget igen.
Nu hoppas Åland Uniteds Tiina Saario på en plats i startelvan i EM.
– Det är målet, säger hon.
Den första juni spelar Finland en träningsmatch borta mot Frankrike. Matchen, som spelas i Valenciennes, är det nästsista testet inför sommarens EM. Truppen offentliggjordes igår – och i den ingår ännu en gång Åland United-spelarna Tiina Saario och Jaana Lyytikäinen.
– Det känns bra så klart. Det är alltid kul att bli uttagen i landslaget och få en möjlighet att spela med de bästa spelarna i landet och slåss om en plats i startelvan, säger Saario.
ÅU-stjärnan hoppas på att kunna spela till sig en startplats i EM.
– Jag tycker att jag har en lika bra möjlighet som resten av spelarna.


”Adelina väldigt viktig”
Tiina Saarios roll i landslaget liknar den hon har i klubblaget.
– Spelmässigt är det stora likheter. Jag spelar som en lite mer defensiv mittfältare. Det som är annorlunda är att jag får slåss för att vara med i startelvan och bli uttagen till lägrena.
I helgen gjorde Annica Sjölund comeback när hennes Jitex gästade Mallbacken i Damallsvenskan. Men åländskan finns inte med i truppen, och det gör inte heller ÅU:s anfallsess Adelina Engman som är skadad.
– Självklart är Adelina väldigt viktig. Hon är en talangfull spelare och bra att spela med. Men det finns många andra bra forwards i laget och det här ger dem en möjlighet att visa upp sig.
Förbundskaptenen Andrée Jeglertz kanske skulle prova att sätta upp Tiina Saario på topp. Hon toppar ju trots allt skytteligan i Damernas Liga överlägset med sina tolv mål.
– Haha, vi får se vad som händer. Förhoppningsvis kan jag göra mitt första mål landslagsmål nu mot Frankrike.

Totte Vesterlund