DELA
Foto: Jonas Edsvik

Rykten: IFK testar Araba och Mensah

FOTBOLL. IFK:s provspelsvecka inleds under måndagen. Det enda namn som hittills bekräftats är Emil Skogh. Men enligt flera rykten ska de övriga två vara Hakeem Araba och Kwamina Ropapa Mensah.
– Jag har inga kommentarer, säger Hakeem Araba.

Från och med måndagen och minst en vecka framåt väntas IFK Mariehamn ha tre–fyra testspelare på besök. Som Nya Åland tidigare skrivit är 23-årige mittfältaren Emil Skogh, senast i division 2-klubben BKV Norrtälje, en av dem. Ytterligare namn har inte bekräftats men enligt olika rykten handlar det troligtvis om Hakeem Araba och Kwamina Ropapa Mensah.
Engelsmannen Hakeem Araba är 25 år och anfallare. Genom karriären har han hunnit med att representera tio olika klubbar och senast kommer han från svenska Falkenberg, som trillade ur Allsvenskan den gångna säsongen. Hakeem Araba är lång och tämligen muskulös, vilket resulterat i att svensk media återkommande benämnt honom som ”monstret” i Falkenberg. Det är Hallands Nyheter som skriver att Hakeem Araba väntas testspela med IFK i veckan.
När Nya Åland når Hakeem Araba under söndagen är han mycket förtegen om var han befinner sig eller om han ens ämnar provspela med IFK Mariehamn.
– Var har du fått de uppgifterna ifrån? Jag har inga kommentarer överhuvudtaget, säger han.

19-årige Kwamina Ropapa Mensah från Ghana är också han anfallare. Han spelar i ghananska International Allies FC, även kallat Inter Allies, och anses av många vara klubbens stora framtidsnamn. Det är på ett finländskt fotbollsforum som Kwamina Ropapa Mensah ryktas vara aktuell för IFK Mariehamn.
Nya Åland har inte lyckats nå Kwamina Ropapa Mensah.