DELA

Rykte om ny klubb för Ingves

FOTBOLL. IFK Mariehamn testar två anfallare därför att Wilhelm Ingves är på väg bort. Ett rykte som dock dementeras av både klubben och Ingves själv.
– Truppen som vi har nu är intakt. I och med att det inte blev någonting med någon av IFK-spelarna innan transferfönstret stängde den 31 augusti så stannar alla spelarna, säger Peter Mattsson.
Men enligt uppgift till Nya Åland kan Wilhelm Ingves vara aktuell för en övergång till annan klubb nästa säsong och att IFK av den anledningen letar en ny anfallare redan nu. Något som Ingves själv menar är falska rykten.
– Jag vill vara kvar i IFK och det finns ingen annan klubb. Jag förhandlar just nu med IFK om nästa säsong och det är den klubben jag ser mig själv i, säger Ingves.
IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson håller med.
– Ingves har det ryktas om i ett år nästan. Han kan ju inte försvinna nu utan har i så fall möjlighet att gå vidare först när nästa fönster öppnar. I till exempel Sverige är det den 15 januari. Om jag inte skriver nytt avtal med honom vill säga och det är på gång just nu, säger Mattsson.

maria.nykvist@nyan.ax