Rutinseger för Åland United

DAMLIGAN
Åland United 3 (1)
TPS 0 (0)
FOTBOLL. Nästjumbon TPS rådde inte på Åland United när lagen i lördags möttes på Bengtsböle. Hemmalaget vann med 3–0 utan att behöva förta sig.
– Jag är glad att tjejerna gjorde sitt jobb i dag, säger Åland Uniteds tränare Steve Beeks efter matchen.
Trots en rad missade chanser kunde Åland United ta en komfortabel 3–0-seger när laget i lördags ställdes mot TPS från Åbo på hemmaplan. Åland United tog kommandot i matchen redan från start och släppte knappt sina motståndare över mittlinjen under de första tio minuterna.
Efter den första anstormningen jämnade matchen dock ut sig något och i den 25:e minuten var TPS var till och med nära att ta ledningen, men ribban räddade Åland United från ett baklängesmål. Istället kunde Maiju Ruotsalainen sätta 1–0 i den 31:e minuten med ett inte alltför märkvärdigt skott, framspelad av Emma Whitter.

Missade chanser
Några fel mål lyckades ingendera laget göra innan paus, trots en rad lägen för hemmalaget. I den andra halvleken, i matchens 53:e minut, fick Felicia Schroeder ett jätteläge att göra 2–0 på, men helt ren med TPS-målvakten Matilda Henriksson lyckades hon inte få bollen i mål, trots två försök.
2–0 lät istället vänta på sig till den 68:e minuten när Whitter helt sonika snodde bollen av en TPS-försvarare och säkert placerade bollen förbi Henriksson. 3–0 kom på stopptid när Schroeder revanscherade sig för sin miss genom att peta in returen på Ruotsalainens skott.