DELA

Roosters motionsmästare

MOTIONSSERIEN, FINAL
Roosters 4 (0)
Svärtan 1 (0)
I helgen gick Motionsserien i ishockey i mål efter fem månaders kamp i Islandia.
Under finalspelet avgjordes först två kvalmatcher för att fylla semifinalkvoten dit tre lag från grundserien redan kvalificerat sig. Lemland, som slutade på sjätte och sista plats i den övre grundserien, lyckades ta sig till semi efter att först ha slagit ut IFK:s Veteraner och direkt efteråt Sviby SS.
Väl i semi var Lemland en hårsmån från sin tredje raka seger och en plats i finalen, men serievinnarna Roosters kom i vägen och vann efter straffar.
– Vi har haft tuffa matcher mot Lemland under säsongen och räknade nog med att det skulle bli det även nu. Men kanske trodde vi att det skulle gå lättare med tanke på att de hade spelat två matcher innan de skulle möta oss, säger Roosters Kim Wirtanen.

Mållöst i första
I den andra semifinalen slog trean från grundserien, TK Svärtan, ut tvåan Birka och gick till final där förstaperioden en tät tillställning. Men efter 0–0 i periodvilan – matcherna spelades i 2×15 minuter – kunde Roosters avgå med vinst i finalen där segersiffrorna skrevs till 4–1.
Johnny Haglund gjorde 1–0 tidigt efter en tilltrasslad situation, Hans Karlsson fyllde på med 2–0 drygt två minuter senare och när Daniel Sederström hittade en liten lucka i första krysset bakom Tobias Gustafsson i Svärtans mål var saken klar. Tony Sommarström reducerade visserligen Roosters ledning, men strax därefter stängde Conny Laaksonen definitivt matchen med 4–1-pucken i tomt mål.

Sund – fotbollsbakgrund
– Det var en rolig match. Vi brukar spela jämnt med Svärtan, ibland vinner de och ibland vinner vi. Men den här säsongen har vi dragit det längsta strået flest gånger, säger Kim Virtanen om Roosters (som har en handfull spelare som spelat ishockey på seniornivå) säsong.
– Vi har kanske fyra, fem som har spelat för IFK tidigare. Resten av oss lade av med hockeyn när vi var 14–15 år. Många har en fotbollsbakgrund i Sund, och motionshockeyn är ett bra sätt att hålla i gång på. Det är en rolig träning i veckan i stället för att göra något annat.
Och hur kom ni på lagnamnet?
– Vi var tre stycken spelare som satt och spånade. En hade en t-shirt där det stod ”Roosters – Kings of the Farm” på, och på den vägen är det. Något ska man ju heta, haha.

Oskar Magnusson