DELA
Foto: Stefan Öhberg

Robin Sid klar för konkurrenten

FOTBOLL. Robin Sid har gjort klart med ny klubb, nämligen ligakonkurrenten SJK.
– Vid två tidigare tillfällen har jag försökt värva Robin till mitt lag, och lyckligtvis blev det verklighet nu på tredje försöket, säger SJK-tränaren Jani Honkavaara på lagets hemsida.

Nyan berättade för exakt en vecka sedan att den 25-åriga mittfältaren bestämt sig för att lämna IFK Mariehamn, efter sex säsonger i klubben.
Nu står det klart att Robin Sid flyttar till ligakonkurrenten SJK. Under tisdagen offentliggjorde Seinäjokilaget sitt nyförvärv. Kontraktet gäller över två säsonger, 2020 och 2021.
En som verkligen njuter av övergången är nye SJK-tränaren Jani Honkavaara, som i fjol förde KuPS till sitt första ligaguld sedan 1976. Sid kopplades länge ihop med KuPS inför årets säsong men valde slutligen att förlänga med IFK Mariehamn. Nu avslöjar Honkavaara att detta blir tredje gången gillt.
– Vid två tidigare tillfällen har jag försökt värva Robin till mitt lag, och lyckligtvis blev det verklighet nu på tredje försöket. Han är en underskattad spelare, men jag tror att han är i sin bästa form just nu, säger Honkavaara på SJK:s hemsida.
Själv ser Robin Sid fram emot ett nytt kapitel i sin fotbollskarriär.
– I SJK ser allting riktigt bra ut, omständigheterna, tränaren och laget är passligt stora. Jag tror att förändringen kommer att göra mig gott och jag är verkligen motiverad att komma hit, säger han på hemsidan.Robin Sid gjorde totalt 122 ligamatcher och 13 ligamål i den grönvita tröjan. Säsongen 2015 vann han Finlands cup och säsongen 2016 Veikkausligan.

Fotnot: Citaten är fritt översatta från finska.