DELA

Rekordtävling på hemmaplan

SKYTTE. Ålands sportskytteförening stod den gångna helgen värd för veteranernas Nordiska Mästerskap i viltmål.

Tävlingarna hölls på Bredmos och Haddnäs skjutbanor i Lemland, och ett fyrtiotal skyttar (fem från Sverige, resten från Finland) kom till start.

Medaljer fanns att hämta i tävlingsdisciplinerna älg (enkelskott och dubbelskott) samt vildsvin (normallopp och blandlopp), och Kuopioskytten Markku Jetsonen gjorde just så när han vann guld i samtliga H50:s tävlingsklasser. Att Jetsonen dessutom ingick i Finlands fyra guldvinnande lag förstärker bilden av hans ”Grand Slam” på Åland.

Hemmaskytten var själv trea i vildsvin normallopp och tog dessutom två silver i älg dubbelskott samt vildsvin blandlopp. Resultatraden gjorde ålänningen till totaltvåa när alla fyra grenar räknats samman.

– Jag är nöjd med mitt skytte i helgen, även om man förstås alltid tycker att man borde kunna skjuta bättre (skratt). Det var egentligen bara i enkelskotten på älgen som jag misslyckades i, resten av grenarna gav medalj.

Malmbergs klubbkompis Ralf Lindholm tog brons i älg enkelskott i H65-klassen och blev också trea i sammandraget.

Tävlingens verklige veteran, 87-årige Jens Harberg, sköt nytt nordiskt rekord i älg dubbelskott på 80 poäng i H85-klassen och blev som ensam tävlande följaktligen nordisk mästare i samtliga discipliner.

Läs mer i tisdagens Nyan