DELA

Rekordstor MGF-trupp på FSGM

GYMNASTIK. Finlandssvenska specialmästerskapen.
Då skickar MGF en redkordstor trupp om 31 gymnaster till Grankulla.
– Generellt sett gillar barnen specialmästerskapen mer än traditionell mångkamp, säger tränaren Malin Pussinen.
När FSGM i Grankulla avgörs i helgen har Mariehamns gymnastikförening för första gången på länge gymnaster med i varje tävlingsklass; från de yngsta i B-klassen ända upp till den tyngsta F-kategorin.
Emma Pussinen har gått upp en tävlingsklass från E till F, och blir i Grankulla den blott andra MGF:aren som tävlar i den tyngsta kategorin efter systern och nuvarande tränaren Malin.
Specialmästerskapen skiljer sig från traditionella mästerskap så till vida att de tävlande kämpar om medaljerna i varje redskap, jämfört med mångkamp där alla redskapspoäng räknas samman.
– Det kanske inte blir samma press att lyckas på alla redskap. Därför brukar barnen gilla specialmästerskapen bäst, säger Malin Pussinen som tror att MGF:arna har chans på flera framskjutna placeringar i helgen.


Läs mer i fredagens Nyan.

Oskar Magnusson

 

FAKTA/TRUPPEN

F15: Stella Donning, Fanny Ek, Jenny Ek, Jessica Lindholm*, Olivia Weuro*.
P15: Eddie Eriksson, Jonas Fellman*, Frej-Oskar Wikström.
Damer: Erica Granesäter, Ida Jansson, Chris Martins, Julia Thurin.
Herrar: Tim Höglund, Björn Karlsson, Leo Renman.
Fotnot: *SFI-mästerskapen kan ses som ett fint test inför de finländska ungdomsmästerskapen i Uleåborg i slutet av november för trion Jessica Lindholm, Olivia Weuro och Jonas Fellman. Förra helgen kvalificerade sig IF Åland-simmarna till de nationella ungdomsmästerskapen på kvaltävlingarna i Reso. I Uleåborg gör Finlands sexton bästa simmare i respektive åldersklass upp, från 12-till 16-åringar.