DELA

Rekordslakt i lag för toppat IF Åland

SIMNING. Fyra simmare som kunde bidra på sina favoritsträckor.
Då krossade IF Åland-damerna det åländska rekordet på 4×100 meter medley med över 20 sekunder.
– Och det finns mer tid att ta av. Jag är jättestolt över tjejerna, säger tränaren Göte Winé.
Till FM i långbana i Åbo skickade IF Åland fyra simmare: Erica Granesäter, Sandra Aspholm, Julia Thurin och Jenny Ek.
Bland de mest framskjutna placeringarna märks Granesäters niondeplats på 200 fjäril och Thurins tolfteplats på 200 rygg, men det var som en enhet som åländskorna levererade den tidsnotering som stack ut mest för IF Ålands räkning.
På lagkappens 4×100 meter medley slog IF Åland-simmarna till med en tid om 4.47,12. En putsning med drygt 20 sekunder av det tidigare åländska rekordet.
– Det är roligt att vi har ett så pass stort gäng med på FM så tjejerna kan tävla som ett lag. Det är kul att Sandra Aspholm har gjort comeback, det var vad det här laget behövde, säger IF Åland-tränaren Göte Winé.


Favoritsimsätt
En annan viktigt komponent i rekordslakten består i att samtliga fyra simmare får ta sig an sina favoritsimsätt. Jenny Ek (ryggsim), Erica Granesäter (fjärilsim), Sandra Aspholm (bröstsim) och Julia Thurin (frisim).
– Normalt brukar medleyns 4×100 avgöras sista dagen på FM när alla är slutkörda efter sina individuella lopp. Men den här gången gick loppet tidigare när alla var fräscha och det märktes på tiden, säger Göte Winé.
Rekordslakten och tiden 4.47,12 räckte till en 18:e plats av de 21 lag som kom i mål (en handfull lag diskades).


Läs mer i måndagens Nyan!

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax