DELA

Rekordslakt i bowlingmaraton

BOWLING. Rekordslakt blev det när Ålands bowlare samlades i helgen.
– Jag slog de rekord jag var ute efter och är jättenöjd, sa en nöjd Katarina Sundberg efter att hon spelat klart.
För att ge Åländska bowlare möjligheten att slå rekord anordnade i helgen Ålands Bowlingförbund ett bowlingmaraton (europeiskt spelsätt) och 21 herrar och 3 damer tog chansen. Oskar Mattsson, IFK Mariehamn var den herre som bäst svarade upp på möjligheten att sätta nya rekord. När tävlingarna var slut stod Oskar som rekordhållare i samtliga möjliga serier utom i det över 1 serie där toppresultatet 300 poäng slogs för första gången 1993 av Göran Sundblom. Bättre går det som bekant inte att slå. Men över två serier och ända upp till 12 serier är det nu Oskar Mattsson som innehar rekordet. Den tolvte och sista serien avslutade Oskar med 11 raka strike:
– Tyckte att det behövdes avslutas snyggt. I övrigt har det gott bra och jag slog nya rekord i alla serier över 6 och upp till 12 och är mycket nöjd.
På damsidan är det bara ett namn som dominerar rekordlistan. För Katarina Sundberg, IFK Mariehamn, innebar helgen nya rekord där rekord aldrig tidigare varit noterade samt att slå ett sedan länge gällande rekord.
Det rekordet som Katarina var ute efter sattes den 6/1 1974, då Greta Flemmich slog 2197 poäng över 12 serier. Det rekordet hade Katarina redan slagit efter 11 serier och det nya rekordet lyder 2567 poäng.
– Väldigt länge sedan jag spelade 12 serier på raken men det fungerade bra och spelet flöt på. Skönt att stå ensam på listan över rekorden.
Läs mer i papperstidningen!

Håkan von Krusenstierna